Landbouwer van opleiding en beroep, heb ik mij bijna toevallig een plotse passie voor houtbewerking gevonden. Toen er in 2009 een intensieve schrijnwerkers opleiding in avondschool opende in de IPES van Herstal, schreef ik mij meteen in. Twee jaren later studeerde ik af, en had ik mijn diploma op zak met “de hoogste onderscheiding”.

Ook werd ik uitgekozen om de prijs “excelle” van het André Gilles fonds te ontvangen.

brevet

Gedurende deze opleiding kwam ik in contact met een student goudsmid die op zoek was naar een betaalbare werkbank, en zo kwam ik per toeval terecht in de wereld van werkbanken. Nu vele concepten, prototypes en documentaties verder ben ik in staat om mijn eigen modellen aan te bieden die het resultaat zijn van uitwisselingen, gesprekken en aanbevelingen met tientallen goudsmeden.

In augustus 2011 startte ik als zelfstandig houtbewerker onder de naam “bench works” komende van het engels “work bench” of werkbank.

Ik ben actief lid van meerdere online forums voor houtbewerkers, en deel graag mijn werk met anderen, maar ook omdat ik zo zelf veel bij kan leren oa over de Amerikaanse manier van doen.

Hiernaast help ik nog steeds op de familiale boerderij en zal die later overnemen van mijn vader.