De werkbanken specialist

Ben je in opleiding om goudsmid of edelsmid te worden, en zoek je een werkbank om thuis te kunnen oefenen wat je in de les geleerd hebt, of ben je professioneel bezig en zoek je een stevige werkbank of je hebt speciale eisen.

Dan ben je bij benchworks op het juiste adres!

Opgestart in 2011 betekend dit al honderden werkbanken in 7 landen waaronder België, nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en zelfs Rusland! Heb je vragen of wil je zien hoe het in zijn werk gaat, neem dan een kijkje in de werkbanken sectie
van mijn website.

Ik sta ook in voor allerhande opdrachten die komen kijken bij het uitrusten van werkplaatsen, zoals tafels, kasten, toonbanken enz…

Regelmatig probeer ik ook om nuttige info voor andere gepassioneerde houtbewerkers te delen in de vorm van korte artikels of reviews. Deze zijn uit gemak in het engels.

 

Nieuws

november 11, 2014 by Timothy Wilmots

Nieuwe foto’s van werkbanken

werkbank

Op de pagina van maatwerk heb ik een aantal nieuwe foto’s toegevoegd van werkbanken die ik onlangs gemaakt
heb!

Januari 17, 2014 by Timothy Wilmots

Een bedrijfje in Pittsburg, USA bouwt 3 MFTC werkbanken!

MFTC

De “MFTC” werkbank voor houtbewerkers die ik heb ontworpen is nu in gebruik op alle continenten, deze keer besloot een bedrijf in Pittsburg er 3 te bouwen voor hun werklui!

Januari 15, 2014 by Timothy Wilmots

Benchworks plant zijn eigen bomen!

agro-bosbouw

In 2012 hebben mijn vader en ik besloten om te doen aan agro-bosbouw, dit is een oude techniek die in sommige landen weer populair begint te worden. De techniek bestaat uit het planten van rijen bomen om de 24m tussen het gewas.  Je doet dus landbouw en bosbouw op hetzelfde veld, dit heeft meerdere voordelen, de bomen reguleren de vochtigheid van de bodem,  houden erosie tegen en nemen de overtollige voedingselementen op. Op de foto bovenaan is te zien hoe we in de herfst van 2013 het veld na de eerste oogst weer bezaaid hebben met spelt.

Onderaan is te zien hoe we in de zomer van 2013 voor het eerst geoogst hebben tussen de bomen. Van de 150 geplantte bomen van een 10-tal soorten heeft een kleine 10% het eerste jaar niet overleefd.
Deze zijn al reeds weer bijgeplant. En in het voorjaar van 2014 gaan we nog eens 100 bomen bijplanten, deze keer gaat het om notelaren!

oogst